Luchtzuiverende plantenmuren

Planten en bomen leveren onze zuurstof, en zorgen voor natuurlijke luchtzuivering.

Dat gebeurt natuurlijk buiten. Maar het blijkt uit onderzoek dat de binnenluchtkwaliteit in de meeste gebouwen van slechte kwaliteit is. In sommige gevallen zelfs erbarmelijk!

Dat komt doordat we onze gebouwen steeds meer isoleren en daarmee hermetisch afsluiten.

NAAVA is een Fins HealthTech bedrijf dat erin slaagde om luchtzuivering met planten compacter te maken : effectieve luchtzuivering met levende planten in een vrijstaande groenwand.

Met deze plantenmuren worden gezondere en meer inspirerende ruimtes gecreëerd. De plantenwanden van NAAVA voorzien binnenomgevingen van een gezonde boslucht.

De wortels van de planten staan niet in de grond, maar in substraat met actieve koolstof. Deze biofilters zorgen voor een hogere luchtzuiveringscapaciteit dan enkel planten. Tot wel factor 10!

Deze slimme groene muren zijn IoT toestellen. Ze zijn verbonden met het internet om data op te halen met betrekking tot de lokale temperatuur, UV-straling en luchtvochtigheid. Op basis daarvan worden luchtzuivering en de ideale luchtvochtigheid gestuurd en aangepast aan de locatie van het apparaat.