Onze interpretatie van duurzaam

The Greening Company maakte enkele bewuste keuzes.

Ons doel is om mensen zoveel mogelijk kennis te laten maken en toegang te bieden tot duurzame producten, en een platform te zijn voor bewuste duurzame producenten. Onze selectiecriteria bepalen welke merken en producten al dan niet op onze webshop verkocht kunnen en zullen worden.

Wij zijn ons bewust van de logistieke uitdagingen die e-commerce met zich meebrengt. Leveringen worden nog al teveel gedaan met oude bestelwagens die rijden op fossiele brandstoffen. Dat is een gevolg van de prijsdruk die de consument op productie en verzending legt en ook nog steeds verwacht.

Toch kiezen we voor een online businessmodel omdat het bereik zoveel malen groter is dan een enkel fysiek winkelpunt. Om eenzelfde bereik te hebben, moet je een veelvoud aan winkelpunten openen, onderhouden en aanleveren... waardoor minstens evenveel logistieke verplaatsingen nodig zijn.

Het bewustzijn zal zowel bij de consument als in de logistieke sector groeien, en de CO² ambities van ons land en Europa zullen ervoor zorgen dat de logistieke sector zijn verantwoordelijkheden moet nemen om zich aan te passen naar een nieuwe realiteit van elektrische voertuigen, logistieke hubs aan de rand van steden en milieuvriendelijke last-mile oplossingen om zowel in winkelpunten als rechtstreeks bij de consument thuis te leveren.

Onze selectiecriteria

De producten op onze webshop voldoen aan een of meerdere van onderstaande selectiecriteria.

  1. De producten zijn (eindeloos) herbruikbaar.
  2. De producten zijn maximaal recycleerbaar.
  3. De producten zijn gemaakt op een natuurlijke basis, en zijn in hun gebruik niet schadelijk voor mens, dier , milieu/omgeving en klimaat.
  4. De producten zijn circulair omdat ze gemaakt zijn op basis de afvalstroom van een ander product of bedrijf, OF omdat ze verwerkbaar zijn tot een nieuwe grondstof  voor eenzelfde of ander product of bedrijf, OF omdat ze gemaakt zijn op basis van recuperatie-afval (bv plastic uit zee...)
  5. De producten zijn bewust ontworpen en geproduceerd met het oog op een verlaagde CO² uitstoot in productie, verwerking, gebruik en/of levering)